Opći uvjeti i odredbe

Svako korištenje www.eurol.hr te ostalih internetskih stranica u vlasništvu Obrta EuroL, vl. Denis Vojnovićpodliježe ispod navedenim uvjetima korištenja. Dokumente, informacije i sadržaj s web stranice www.eurol.hr(i/ili s drugih internetskih stranica u vlasništvu (Obrta EuroL) zabranjeno je kopirati, osim za osobnu uporabu i druge nekomercijalne svrhe, uz obavezno poštivanje autorskih prava i drugih prava intelektualnog vlasništva (kao i svih ostalih pravnih ograničenja). Svako kopiranje, reprodukcija ili distribucija dokumenata, informacija i sadržaja s ove web stranice dopušteno je isključivo uz izričito odobrenje Obrta EuroL.

POLITIKA PRIVATNOSTI I OPĆI UVJETI Obrta EuroL, vl. Denis VojnovićSlavka Batušića 8, 23000 ZadarOIB: 96816863360

Poslovni račun: Zagrebačka banka d.d., IBAN:

Osnivač: Denis Vojnović

Kontakt e-mail: eurol@eurol.hr

Eurol.hr web stranicu dozvoljeno je koristiti za privatne svrhe bez ikakvih naknada za korištenje, poštivajući uvjete i pravila upotrebe. Korištenjem Eurol.hr web shopa (internetske prodavaonice) obvezujete se poštivati navedena pravila i uvjete.

REGISTRACIJA

Kako bi obavili kupnju preko Eurol.hr web shopa, registracija nije obavezna.

ZAPRIMANJE NARUDŽBI

Roba se naručuje preko elektronskog obrasca. Web shop je uvijek otvoren za naručivanje i ne postoji radno vrijeme za narudžbe. Narudžbe se obrađuju radnim danom od 08.00 – 16.00 h. Kupac treba ispuniti ”Profil s osnovnim podacima” za naplatu i dostavu željenih proizvoda, te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.

Kod proizvoda koji želite kupiti, kliknite “Naruči“. Obavijest o uspješno izvršenoj narudžbi stići će na Vašu e-mail adresu.

Obrt EuroL se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ukoliko Obrt EuroL nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca robe telefonski ili e-mailom. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj www.eurol.hr internetske prodavaonice je zaštićen i Obrt EuroL ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na www.eurol.hr stranicama, morate prethodno kontaktirati e-mail adresu eurol@eurol.hr.

Informacije o troškovima prijevoza, dostave ili poštanskih usluga, odnosno o tome da ti troškovi mogu biti naplaćeni ako ne mogu biti razumno izračunati unaprijed, nalaze se opisani u rubrici „Plaćanje i dostava“.

Obavijesti o uvjetima plaćanja, uvjetima isporuke robe i vremenu isporuke robe nalaze se u rubrici „Plaćanje i dostava“.

Obavijesti o načinu rješavanja potrošačkih pritužbi od strane trgovca nalaze se u rubrici „Povrat i reklamacije“.

U rubrici „Povrat i reklamacije“ nalaze se sljedeće obavijesti i dodatna pojašnjenja vezana uz:

  • informacije o uvjetima, rokovima i postupku izvršavanja prava na jednostrani raskid ugovora, kao i o obrascu za jednostrani raskid ugovora sukladno članku 74. stavku 1. Zakona o zaštiti potrošača.
  • informacije o tome da je kupac dužan snositi troškove vraćanja robe u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, odnosno o troškovima vraćanja robe u slučaju da kod ugovora sklopljenih na daljinu roba zbog svoje prirode ne može biti vraćena poštom na uobičajen način
  • informacije o tome da će, u slučaju da iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, nakon što je postavio zahtjev u skladu sa člankom 64. ili člankom 70. Zakona o zaštiti potrošača, kupac biti dužan platiti trgovcu razumni dio cijene sukladno članku 77. stavku 7. Zakona o zaštiti potrošača
  • informacije o tome da se kupac ne može koristiti pravom na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača u slučajevima u kojima je temeljem članka 79. Zakona o zaštiti potrošača to pravo isključeno, odnosno o pretpostavkama pod kojima potrošač gubi pravo na jednostrani raskid ugovora.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke robe u skladu s relevantnim pozitivnim propisima.

Mehanizmi izvansudskog rješavanja sporova su sljedeći: u slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača. Mirenje pred centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje.

Tiskamo samoljepljive trake i etikete preko 20 godina.

Naše usluge